Jouw Youtube-film afschermen voor het grote publiek.

Iedereen die een filmpje wil publiceren via Youtube voor een beperkt publiek. Kan de rechten van zijn Youtube-film, instellen.

Stel, je hebt een mooi illustratief filmpje gemaakt t.b.v. jouw Portfolio, maar het bewuste filmpje bevat materiaal welke niet voor de gehele wereld beschikbaar mag zijn. (Denk hierbij aan een video-verslag van een Pabo-student, waarop kinderen in beeld zijn)

Toch wil je dit filmpje opnemen in jouw Portfolio.

Het is verstandig om in jouw portfolio duidelijk te communiceren dat jouw filmpje niet publiekelijk toegankelijk is.
Om dit te realiseren binnen Youtube, dien je de volgende handelingen uit te voeren.

Allereerst moet je uiteraard een youtube-account hebben. (Dus een login)

Vervolgens moet je jouw filmpje uploaden:

Hiertoe klik je op de [Upload] knop. (opwaartse pijl)
Nu komt het volgende scherm in beeld:

Door op de rode knop te klikken, beland je in een scherm waarlangs je naar jouw video kunt bladeren.
Vervolgens wordt het filmpje naar Youtube ge-upload.

Je kunt er in dit scherm al gelijk voor kiezen om deze video i.p.v. openbaar op Privé te zetten. Later kun je alsnog via “Bewerken” deze video delen met door jou gekozen mailadressen.

Klik nu op [Videobeheer] hierlangs kom je terug in het overzicht van jouw videos.

Ga naar het zojuist ge-uploadde filmpje toe.

(Klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Klik hier op [Edit / bewerken].

Je krijgt nu het scherm in beeld waar je van alles kunt instellen voor jouw video.

Rechts van de titel welke je voor jouw video hebt ingegeven kun je een uitklapmenu aanklikken. kies hier [Verborgen].

Klik nu “Geavanceerde instellingen” aan en kies hier [Don’t allow comments / (vink reacties toestaan uit)]
Ook kun je instellen dat gebruikers geen beoordelingen kunnen geven op deze video.

Als je dit alles zo instelt, wordt deze video niet meegenomen in de zoek-indexering van Youtube.

Ofwel, de video wordt niet getoond in zoekresultaten van Youtube en uitsluitend mensen met de rechtstreekse link kunnen/mogen deze video bekijken.

Nu weet je hoe je binnen Youtube jouw video kunt afschermen, wil je daarna deze video aanbieden binnen jouw Portfolio? Hoe dat werkt lees je hier.

Tags: , , , ,