Toetsen: Hoe voorkom je een dubbele “Random” ?

Waarom?

Iedereen die een toets bouwt dient dit toe te passen, ter voorkoming van een overbelasting van het systeem, waarvan alle studenten de dupe zijn, ook de studenten die de toets moeten maken en het anders niet kunnen doen.

We gaan er in deze instructie van uit dat je al eerder een toets/test hebt opgebouwd.

Wat je kunt doen maar vooral ook wat niet, lees je hieronder.

• Wat is een “dubbele Random” ?
    Een dubbele Random ontstaat wanneer je een willekeurige set vragen uit een pool extraheert en deze daarna qua volgorde in de toets/test ook nog eens in willekeurige volgorde voorschotelt. (Randomize Questions)
  • Dus de pool bevat 50 vragen, je wilt iedere student 10 verschillende vragen uit dezelfde pool geven, dan heb je Random Questions. Daarna stel je de toets dusdanig in dat de volgorde van deze 10 vragen ook nog eens willekeurig is. Dit is een “Dubbele Random” en belast de Blackboard database dusdanig vooral bij grote toetsen en studentaantallen dat het simpelweg niet is toegestaan

Indien je hier toch gebruik van maakt kan de toets zelfs worden “afgelast” omwille van de beschikbaarheid van Blackboard voor de totale Avans populatie

Hoe kun je nu wel variatie inbrengen zodat studenten een verschillende vraagvolgorde krijgen en het systeem niet overbelast raakt?

Klik tijdens het samenstellen van de toets op [Find Questions] nu komt er een scherm in beeld waarbij je een set vragen kunt selecteren uit verschillende pools. Vink de gewenste vragen aan en klik op [Submit]

Biedt nu de test aan zoals toegelicht in deze instructie…

Helemaal onderaan de “Test Options” tref je de sectie “TEST PRESENTATION” aan, vink hier “Randomize Questions” aan.

Nu heb je een vaste vragenset gemaakt, uit meerdere vragenpools en de vragen worden in willekeurige volgorde aan de studenten gepresenteerd.

Op deze wijze kun je meerdere vragensets maken.

Tags: , , ,