Hoe enroll je gebruikers in meerdere Courses? (eLCO)

Deze handeling is uitsluitend uitvoerbaar door elco’s. Het kan voorkomen dat je meerdere gebruiker in één handeling op een reeks verschillende Courses / Communities wilt enrollen. Als eLCO heb je deze optie.

Binnen het eLCO-Dashboard heb je in de rechterkolom de optie:
• Batch Enroll users in Course – (Organization)

“Batch Enroll users in Course” is de link naar batch enrollen in verschillende Courses
(“Organization”) is de link naar het enrollen op verschillende Communities

• Klik deze aan. Nu opent zich het “File Upload” scherm. Boven in dit scherm tref je een Engelstalige “Help” aan van de Fa. Blackboard.
      (Hieronder onze interpretatie van deze uitleg.)

Opbouw bestand:

Om 1 gebruiker te enrollen op meerdere Courses/Communities, dien je in ieder geval Course-ID en Username/inlognaam op te geven, de volgorde hiervan ligt vast.

Course ID,Username,Course Role

Je ziet dat we aan deze regel de “Course Role” hebben toegevoegd, tenslotte is het wel zo handig meteen op te geven welke rol de gebruiker binnen de Courses moet krijgen. (Neem je de rol niet op in jouw bestand, dan zal de gebruiker standaard als student worden enrolled)

Tussen ieder veld dient een scheidingsteken te staan (In Blackboard heet deze een “Delimiter”) scheidingstekens welke zijn toegestaan zijn:

• komma
    • Tab
    • Dubbele punt
    • “Automatic” poogt te herkennen welk scheidingsteken er gebruikt is.

Kies je ervoor om één scheidingsteken te gebruiken, dan dien je deze ook consequent tussen alle velden te gebruiken. Je kunt er niet voor kiezen om ze door elkaar toe te passen

Hieronder een voorbeeld van de opbouw van het tekstbestand

Course1,user_a,P
Course1,user_b,S
Course2,user_c

Aandachtspunten:

De velden “Course-ID” en “Username” zijn vereist. Zoals je in de “Help” van Blackboard ziet zijn er meer opties mogelijk, wij zijn echter van mening dat je het zo eenvoudig mogelijk dient te houden. Daarom geven wij de voorkeur aan “Course-ID,Username,Course Role” als format.

Beschikbare rollen binnen Blackboard zijn:

• P (Instructor binnen de Course / Leader in de Community)
  • T (Teacher’s Assistent eigenlijk is dit een foute benaming, zie deze rol als tweede docent)
  • B (Course Builder)
  • S (Student, vul je geen rol in dan enroll je de gebruiker standaard met deze rol)

Let op!! Binnen Avans worden bovenstaande rollen gebruikt.
    De rollen G en U worden binnen Avans niet gehanteerd.

Tags: , ,