Blackboard Help

Schermafbeeldingen maken met Paint (Windows)

print
Vaak is het handig als je bij het melden van een probleem of onduidelijkheid dit kunt illustreren met een schermafdruk. Er zijn hier veel handige tools voor beschikbaar, echter hier leggen we uit hoe je dit kunt doen binnen Paint (wat standaard met Windows wordt meegeleverd).

Start paint door de ÿ Windows toets aan te tikken en druk daarna de letter “P” in.
Klik nu het Paint-icoon aan.

Als je Paint opstart komt er een leeg scherm in beeld:

Allereerst moet je weten hoe je een printscreen maakt.
In de meeste gevallen werkt dat als volgt:

Gebruik je een pc, dan is het een kwestie van de printscreen/PrtScn toets indrukken (meestal nabij het numerieke deel van het toetsenbord), bij een laptop is het veelal de combinatie van de FN-toets indrukken/ingedrukt houden (Vaak links onder in het toetsenbord) en dan de “prt sc” toets (meestal rechtsboven) aantikken.
Nu is er bij wijze van spreke een foto gemaakt van wat er op jouw scherm zichtbaar is, open nu Paint en klik op het [klembord-icoon] links boven in Paint.

Hiermee wordt het gehele scherm in Paint geplakt, natuurlijk kun je een uitsnede maken van hetgeen waarom het gaat, klik hiertoe op de [Select] knop. (Soms moet je deze 2x aanklikken omdat je eerst de volledige afbeelding moet de-selecteren) De muiscursor verandert nu in een + druk de linkermuisknop in (houdt deze ingedrukt) en maak een slepende beweging waarmee je een gebied markeert.

Klik nu op [crop/bijsnijden] nu zie je nog uitsluitend het door jou gekozen gebied.
Klik nu op Save as (onder het uitklap menu links boven in, zie afbeelding)

Voor de meest optimale resultaten kun je het beste jpg of png kiezen, hierbij wordt de afbeelding dusdanig gecomprimeerd dat hij makkelijk te mailen is.

avansitem

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

%d bloggers like this: