Navigeren in Blackboard

Binnen Blackboard zijn een aantal permanente knoppen waarmee je door Blackboard kan navigeren, te weten een knop, een tabblad en een kruimelpad.

Knoppen

• Klik op een van de drie knoppen

• Links staat een Vraagteken (Help)

Dit brengt je bij de Avans-Blackboard Supportpagina.

• Dan het user-icoontje met jouw naam erachter (Global Navigation menu)

Deze optie brengt je bij een snel overzicht van alle cursussen en organisaties en instellingen waar je toegang toe hebt.

• En als laatste de “Logout”

Gebruik altijd [Logout] voor het verlaten van Blackboard. Hiermee voorkom je dat een ander per ongeluk in jouw sessie kan belanden.

Tabbladen

• Klik op een van jouw beschikbare tabbladen

My Institution / ofwel de Academietab (In dit voorbeeld ASH) Als je inlogt komt jij altijd eerst op dit tabblad terecht. (In het algemeen heeft dit tabblad de naam van jouw academie.)

1. Onder de “Academietab” heb je toegang tot cursussen die je zelf doceert en eventueel ook tot cursussen waar je als student aan deelneemt. Door op de naam van de gewenste cursus te klikken, ga je de cursusomgeving binnen.
  2. Het [Notification Dashboard] bevat meldingen voor gewijzigde items.

Courses

Het tabblad [Courses] geeft een overzicht van de cursussen waar je toegang toe hebt met een korte omschrijving en de namen van de docenten. Wanneer je op de naam van de cursus klikt, ga je ook naar de betreffende cursusomgeving.

Communities

Daarnaast kan er binnen Blackboard gebruik gemaakt worden van een [Community]. Deze digitale omgevingen zijn vergelijkbaar met de [Courses].

Een groot verschil is, dat een Community in tegenstelling tot de cursussen vaak juist voor niet vakgebonden doeleinden gebruikt worden en langduriger van aard is.

Content

In “Content Collection” kun je bestanden opslaan. Deze bestanden kunnen vervolgens gedeeld worden in verschillende cursussen. Op deze manier heb je in meerdere cursussen steeds de meest actuele versie van een bestand beschikbaar. Terwijl slechts op één plaats in Blackboard dit bestand aangepast hoeft te worden.

Xplora

De inhoud achter deze pagina valt onder verantwoording van Xplora.

Tags: