Groepen klaarzetten voor inschrijving

Binnen Blackboard bestaat de mogelijkheid om een groep of een groepsset aan te maken waarbij de docent handmatig (of automatisch willekeurig) de leden van de groep of groepsset selecteert.

Men kan één groep (Single Group) aanmaken en zelf de gebruikers inschrijven (Manual Enroll)

Open de cursus/organisatie waarin je een groep wilt aanmaken. In het [Control Panel] open je het onderdeel [Users and Groups].

• Klik op [Groups].
  • Beweeg de muis over de knop “Create Single Group” en klik vervolgens op [Manual Enroll].

Geef in het tekstveld “Name” een tekst in die als naam van de groep moet verschijnen.
group01

Geef hierna in het tekstveld “Description” een tekst in die eventueel als beschrijving van de groep moet verschijnen.

• Met de optie “Group is visible to students” [Yes] kan je een groep al dan niet beschikbaar maken voor studenten.

• Onder “Tool Availability” kun je de gewenste groepsfunctionaliteiten aanzetten.
    • [Blogs]
    • [Discussion Board]
    • [File Exchange]
    • [Journals]
    • [Tasks]
    • [Wikis]
    • Onder “Module Personalization Setting” kun je de optie “Allow Personalization” aanvinken om toe te staan dat gebruikers zelf in beperkte mate hun groeppagina’s kunnen aanpassen (banner, kleuren en modules).Via “Group Options” kun je ervoor kiezen een “smart view” te genereren voor deze groep. (Deze komt zichtbaar in het Grade Center)Bij “Membership” [Add Users] krijg je de lijst van studenten die ingeschreven zijn in de cursus.
      Selecteer de gewenste studenten door in de kolom [Items to Select] de nodige studenten aan te duiden en hun namen via het pijltje naar rechts over te brengen naar de kolom [Selected Items]. Door de toets ‘Ctrl’ in te drukken tijdens het selecteren kan men meerdere studenten tegelijk aanduiden. Door de toets ‘Shift’ in te drukken tijdens het selecteren kan men meerdere studenten die zich tussen de eerste en laatste selectie bevinden tegelijk aanduiden.
    • Klik onderaan op de knop [Submit].

Meerdere groepen (Group Set) in één keer aanmaken en zelf de gebruikers inschrijven (Manual Enroll)

Open de cursus/organisatie waarin men een Group Set (Groepsset) wil aanmaken, ga in het “Control Panel” naar het onderdeel “Users and Groups”

• Klik op [Groups].
    • Beweeg de muis over de knop “Create” en klik vervolgens in de kolom “Group Set“op [Manual Enroll].

• Geef zoals hierboven uitgelegd een naam en omschrijving in.
  • De beschikbaarheid van de groepen en de groep-tools kun je ook weer instellen. (zie hierboven).
  • Vink onder “Module Personalization Setting” de optie “Allow Personalization” aan om toe te staan dat gebruikers zelf in beperkte mate hun groeppagina’s aanpassen (banner, kleuren en modules).
  • Onder “Group Set Options” dien je bij “Number of Groups” aan te geven hoeveel groepen je wilt aanmaken. Naast de naam van de groep zal dan automatisch een nummer geplaatst worden (de namen van de groepen kunnen in de volgende stap nog aangepast worden).
  • Ook kun je er hier voor kiezen om per groep een “smart view” aan te laten maken in het Grade Center.
  • Klik onderaan op de knop [Submit].

Vervolgens komt men op de pagina “Edit Group Set Enrollments”.

Je kunt hier kiezen voor [Randomize Enrollments] waarbij het system willekeurige gebruikers in de diverse groepen zet, of je kunt handmatig gebruikers toevoegen via [Add Users]

Ook kun je desgewenst nog een groep toevoegen.

• Klik nu op [Submit]
  • Let op: Je kunt uitsluitend studenten toevoegen aan een groep indien deze ingeschreven zijn in de cursus of organisatie.

Tags: