Studenten zelf groepen laten maken

Binnen Blackboard bestaat de mogelijkheid om studenten zelf groepen te laten aanmaken en om deze groepen te beheren. Als docent kan men steeds alle instellingen van deze groepen aanpassen.

• Open de cursus/organisatie waarin men een groep wil aanmaken.
  • In het [Control Panel] open je het onderdeel [Users and Groups].
  • Klik op de link [Groups].
  • Klik rechts boven op de knop [Group settings].
  • Met de optie [Permit Students to Create Single Self-Enrolled Groups] laat men toe dat studenten zelf groepen aanmaken.
  • Met de optie [Permit students to Edit Student Created Group] kunnen alle leden van een door een student aangemaakte groep, wijzigingen aanbrengen aan deze groep.
  • Klik onderaan op de knop [Submit].

Opmerkingen
De eerste optie stelt studenten in staat om groepen aan te maken vanaf de pagina met het groepsoverzicht. Inschrijvingen voor deze groepen vinden plaats via een aanmeldingsblad. Cursusleiders kunnen alle parameters en inschrijvingen van dergelijke groep bewerken.
Met de tweede optie kunnen alle studenten die deel uitmaken van een door een student aangemaakte groep wijzigingen aanbrengen in de naam, de beschrijving en het maximum aantal studenten dat lid kan worden van dergelijke groep.

Tags: