Cursusbeheer verkennen

Wanneer iemand de rol cursusleider, onderwijsassistent, cursusbouwer of grader in een cursus heeft, ziet deze persoon links onderin het menu “cursusbeheer”.

Naam van het menugebied Beschrijving Onderdelen
[Cursustools]Hier kunnen alle tools die in de cursus geactiveerd zijn benaderd en beheerd worden door de rollen cursusleider, onderwijsassistent, cursusbouwer en grader. Welke onderdelen hier getoond worden, is afhankelijk van de vraag welke tools er in de cursus geactiveerd zijn. (zie aanpassen > Beschikbaarheid van tools)

Het gaat bijvoorbeeld om:

· [Blogs]

· [Forum]

· [Journalen]

· [Mededelingen]

· [Safe assign]

· [Samenwerking]

· [Woordenlijsten]

· [Zelfbeoordeling en collegiale beoordeling]
[Content Collection] Dit is een gebied met een koppeling naar de cursusbestanden behorend bij deze cursus.

· [Content Collection]
[Grade Center]Dit is de plaats waar alle resultaten van studenten kunnen worden beheerd en ingezien.
[Evaluaties] Hier kunnen de rollen cursusleider, onderwijsassistent en grader de ontwikkeling van de studenten monitoren. · [Cursusrapporten]

· [Prestatieoverzicht]

· [Systeem van vroege waarschuwing]
[Gebruikers en Groepen] Hier kunnen cursusgebruikers en cursusgroepen worden beheerd · [Gebruikers]

· [Groepen]
[Aanpassen]
Met dit menuonderdeel worden de eigenschappen van de cursus aangepast.· [Beschikbaarheid van tools]

· [Eigenschappen]

· [Gast- en waarnemertoegang]

· [Inschrijvingsopties]

· [Stijl]
[Pakketten en functies]
Een aantal functies ten behoeve van het importeren, exporteren, kopieren archiveren en opschonen van content. · [Course cartridge importeren]

· [Cursus exporteren/archiveren]

· [Cursus kopiëren]

· [Pakket importeren/ (import)logboeken bekijken]

· [Bulk verwijderen]

· [Cursuskoppelingen controleren]
[Help] De hulp van Blackboard voor de rollen cursusleider, onderwijsassistent, cursusbouwer en grader.

• Door te klikken op de knop  van een menuitem wordt het onderliggende menu geopend.
  • Door te klikken op de knop van een geopend menuitem wordt het onderliggende menu weer gesloten.
  • Met de knop  naast [configuratiescherm] kan ook het hele menu [configuratiescherm] gesloten worden en vervolgens ook weer geopend worden.

Tags: ,