Een wiki klaarzetten (NL- ENG)

Wiki’s zijn een manier om binnen een cursus een gemeenschappelijke ruimte te creĆ«ren waar alle studenten inhoud kunnen bekijken, toevoegen en wijzigen. Wiki’s kunnen ook worden gebruikt als informatiebronnen voor studenten, met informatie en inhoud die relevant is voor hun course.

Voor je Wiki’s kunt gaan gebruiken, moet je deze eerst “aanzetten” dat werkt als volgt:
Klik onder [Control Panel] op [Customization], klik op [Tool Availability], scroll neerwaarts in de lijst tot je Wikis ziet en vink het linker vinkje aan.
Klik nu op [Submit].

Open de course waaraan de wiki moet worden toegevoegd.

Klik in “COURSE MANAGEMENT” op [Course Tools] en klik op [Wikis]

Klik in het (rechter)scherm op de knop [Create Wiki]

Voer een [Name] en eventuele “Instructions” in voor de wiki.

Selecteer [Yes] om de wiki available te maken voor de gebruikers.
Selecteer [Display After] en/of [Display Until] indien het forum een bepaalde tijd zichtbaar mag zijn. Voer daarnaast ook de juiste data en tijdstippen in door op het betreffende icoontje en daarna de datum op het tijdstip te klikken.

Selecteer [Open to Editing] als de gebruikers de wiki mogen bewerken.

Selecteer [Grade: Points Possible] en voer de te halen punten in als de wiki of bijdrage van de studenten beoordeeld zullen worden.

Klik nu op [Submit]

Wiki aanbieden in Coursemenu

Nu je een Wiki hebt gemaakt, wil je deze nog toevoegen aan het Coursemenu. Dat gaat als volgt:

Klik op de linksboven in het Coursemenu.
Klik op [Tool Link]

Geef een naam aan het menu-item, in ons voorbeeld kiezen we voor Wiki.

• klik nu op “Type” [Wikis]
  • Vink “Available to Users” aan indien je wilt dat het direct beschikbaar is.
  • Klik op [Submit].
    Het door jou aangemaakte item komt onderaan het Coursemenu in beeld.
    Je kunt deze verslepen naar de gewenste plek.
    Vinkte je eerder “Available to Users” niet aan? Dan kun je achteraf klikken op de pijl achter het menu-item en klik op [Show link]
    Zodra je dit hebt gedaan, is de link zichtbaar voor leden van de Course.

Tags: