Een wiki klaarzetten (NL- NL)

Wiki’s zijn een manier om binnen een cursus een gemeenschappelijke ruimte te creëren waar alle studenten inhoud kunnen bekijken, toevoegen en wijzigen.

Wiki’s kunnen ook worden gebruikt als informatiebronnen voor studenten, met informatie en inhoud die relevant is voor hun cursus.

Voor je Wiki’s kunt gaan gebruiken, moet je deze eerst “aanzetten” dat werkt als volgt:

• Klik onder “Configuratiescherm” op [Aanpassen]

• klik op [Beschikbaarheid van tools]“, scroll neerwaarts in de lijst tot je Wikis ziet en vink het linker vinkje aan.
  • Klik nu op [Verzenden].
  • Kies onder “Configuratiescherm” voor [Cursustools]
  • klik op [Wiki’s]
  • Klik (in het rechterscherm) op de knop [Wiki maken]
  • Voer een “Naam” en eventuele “Instructies” in voor de wiki.
  • Selecteer “Ja om de wiki beschikbaar te stellen aan de gebruikers.
  • Selecteer “Weergeven vanaf” en/of “Weergeven tot” indien het forum een bepaalde tijd zichtbaar mag zijn. Voer daarnaast ook de juiste data en tijdstippen in door op het betreffende icoontje en daarna de datum op het tijdstip te klikken.
  • Selecteer “Bewerkbaar maken” als de gebruikers de wiki mogen bewerken.
  • Selecteer “Cijfer: Mogelijk aantal punten” en voer de te halen punten in als de wiki of bijdrage van de studenten beoordeeld zullen worden.
  • Klik nu op [Verzenden]

Wiki aanbieden in Coursemenu

Nu je een Wiki hebt aangemaakt, wil je deze nog toevoegen aan het Coursemenu. Dat gaat als volgt:

• Klik op de linksboven in het Coursemenu.
  • Klik op [Tool Koppeling]
    Geef een toepasselijke naam in en klik het vinkvakje aan “Beschikbaar voor gebruikers”.
  • Klik op “Type” en scroll nu neerwaarts tot je bij Wikis bent. Klik deze aan.
  • Klik nu op [Verzenden].

Het door jou aangemaakte item komt onderaan het Coursemenu in beeld, je kunt deze verslepen naar de gewenste plek.

Tags: