Blackboard Help

Wat zijn pdf bestanden?

print
Het Portable Document Format, of kortweg PDF , is sinds ongeveer 1993 een de facto standaard voor de uitwisseling van elektronische documenten en formulieren die in hun oorspronkelijke vorm gereproduceerd moeten kunnen worden. PDF is een universele bestandsindeling waarmee lettertypen, afbeeldingen en lay-out van elk willekeurig brondocument behouden blijven, ongeacht het programma of het platform waarmee het document werd gemaakt, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld HTML.
Een voordeel van een PDF-bestand is dat het — in tegenstelling tot bijvoorbeeld een Word-document — op elke printer er hetzelfde uit zal zien. Ook kan een PDF-bestand op alle platformen bekeken en/of bewerkt worden; het is dus niet platformafhankelijk.

Om PDF-documenten te openen heb je een Adobe® Reader® nodig.
De Adobe® Reader® downloaden

Voor je Adobe® Reader® Download, kun je hier testen of je al PDF bestanden kunt openen op jouw pc.

Opmerking:
Standaard wordt een PDF-bestand direct geopend in Internet Explorer. Dit heeft soms de hinderlijke bijwerking dat het scherm leeg blijft en je moet wachten totdat de laatste pagina van het PDF-bestand is geladen voordat je browser het toont.

Erg vervelend maar er is gelukkig iets aan te doen.
– Start de Adobe Reader en ga via het menu ‘bewerken’ naar ‘voorkeuren’.
– Klik op ‘Internet’ en haal de vinkjes weg bij ‘PDF in browser tonen’, ‘Snelle webweergave toestaan’ en ‘Speculatief downloaden op de achtergrond toestaan’.
Met deze aanpassingen kunnen PDF-documenten voortaan worden gedownload of geopend in Adobe Reader.

Je kunt een PDF-bestand ook downloaden via de rechtermuisknop en kiezen voor ‘Doel opslaan als’ (save target as) en het bestand naar je lokale schijf kopiëren.
avansitem

Tags:

Leave a Reply

%d bloggers like this: