Blackboard Help

Hoe kan ik een foto/afbeelding kleiner maken?

print

Deze instructie gaat uit van het gebruik van een Windows computer

Het formaat van een foto aanpassen

Er zijn veel tools beschikbaar om dit te doen, gratis maar ook met flinke prijskaartjes. Om te voorkomen dat je software moet aanschaffen of downloaden (Waarbij je soms ook ongewenste toolbars of andere schadelijke zaken kunt binnenhalen) kiezen wij ervoor om hier toe te lichten hoe je binnen Windows met Paint (Beschikbaar binnen iedere Windows-installatie) de afmetingen van een foto kunt aanpassen.

Aan de slag met Paint

 • Start paint door de ÿ Windows toets aan te tikken en druk daarna de letter “P” in.
  Klik nu het Paint-icoon aan.
 • Blader met de verkenner naar de map waar jouw foto’s staan.
 • Geef een [Rechterklik] op de gekozen foto

 • klik nu op [Edit]

Standaard zal windows nu de foto in Paint openen, tenzij je een andere “default-editor” hebt ingesteld, geef in dat geval een rechterklik en kies openen met Paint

 • Paint opent nu de door jou gekozen afbeelding. Klik op het “Resize-icoon“.

 • Je krijgt nu de mogelijkheid omde afmetingen te beïnvloeden , wil je de proporties behouden, kies dan voor gelijke waarden in de percentagevelden “Horizontal” en “Vertical”. Wij geven hier 50 in, zodat de afbeelding met 50 procent verkleind zal worden.

 • Klik nu op [OK]
 • hieronder zie je meteen het resultaat:

 • Klik je op de “Save-knop” links boven in, dan overschrijf je het oorspronkelijke bestand. Je kunt er ook voor kiezen om op de neerwaartse driehoek te klikken en te kiezen voor [Save as] waarbij je de foto een nieuwe naam kunt geven en ook kunt kiezen voor bijvoorbeeld “File Type” JPG wat een praktisch formaat is om foto’s op webpagina’s (Dus ook Blackboard) te publiceren.
  avansitem

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

%d bloggers like this: