Blackboard Help

Hoe moet ik mij inschrijven voor een Course of Community?

print

Een Course of Community zoek je via de Course Catalog
De academie bepaalt zelf of je je moet inschrijven voor een Course en/of Community. In sommige gevallen heeft de academie je al ‘enrolled’ voor een Courses en/of Community.

 

Meestal wordt er gebruik gemaak van ‘Self enrollment’. Bekijk de volgende schermafdrukken om te zien hoe het inschrijven (Enrollen) voor een Course(cursus) in zijn werk gaat. (Enrollen voor een Community gaat via de Organization Catalog.)


Klik in Blackboard op het tabblad Courses.

  • Klik op Browse Course Catalog je komt daardoor in de Course Catalog waar je een overzicht van alle academies krijgt. Zoek binnen jouw academie naar de Course (cursus) waarvoor je je wilt aanmelden. (Je kunt ook op de Coursenaam zoeken)

Je moet goed kijken waar je precies moet zijn. Elke academie hanteert een eigen methode/structuur om cursussen te catalogiseren.

Zodra je de gewenste Course hebt gevonden klik je vervolgens op het “chevron-symbool” naast de naam van de cursus

en hierna op de knop Enroll.
Als er geen ‘Enroll’ knop zichtbaar is ben je al lid van deze cursus of de eigenaar heeft de cursus (nog) niet beschikbaar gesteld.

Zodra je deze knop aanklikt, komt het volgende scherm in beeld met daarin de Submit knop, klik deze aan.

Let op, soms moet je een code invullen. De eigenaar van de cursus (of iemand anders van je academie) is verantwoordelijk voor het verspreiden van deze code.

Tip! Als je naar een verkeerde tak in de catalogus bent genavigeerd, kun je via het kruimelpad makkelijk de bovenliggende takken aanklikken. (Zie de afbeelding hieronder)
browse-cat-kruimelpad

Voor inhoudelijke problemen kun je terecht bij de eigenaar/Instructor dus noteer deze naam alvast voor later.

Nadat je op Submit hebt geklikt, komt er een bericht in beeld waaraan je kunt zien of jouw handeling is gelukt, klik hier op OK nu kom je meteen in de Course (cursus) terecht.


Vanaf nu staat de gekozen cursus meteen onder het tabblad “My Blackboard Avans”
in de lijst ‘Courses: Quick View’ . of in het uitklapmenu van de ‘Mijn [academie]’

Belangrijke opmerkingen:
• Veel academies hebben één Community met alle centrale informatie en daarnaast diverse Courses voor de specifieke onderwijsrichtingen.
• Als je je voor een cursus moet inschrijven via self enroll, is het de verantwoordelijkheid van de
docent om de cursus hiervoor open te zetten. Als de knop Enroll afwezig is bij een cursus in de Course Catalog, neem dan contact op met de eigenaar/Instructor
• Als je je aanmeldt via Self enroll betekent dit niet noodzakelijk dat je je daarmee officieel bij de faculteit hebt ingeschreven voor deelname aan een cursus. Ga na bij de docent of hiervoor nog een aparte inschrijving vereist is, bijvoorbeeld via het onderwijssecretariaat.
• Als een cursus openstaat voor gasttoegang en je in de Course Catalog op het knopje Preview naast de naam van een cursus klikt, krijg je toegang tot de website van die cursus. Je kunt dan het cursusmateriaal bekijken als gast (indien de docent van de cursus dit toelaat), maar je hebt nog geen toegang tot cursusspecifieke onderdelen zoals Communication, Discussion Board en Tools. Als je op deze knoppen drukt, krijg je een foutmelding te zien (Access Restricted).

Tags: ,

Leave a Reply

%d bloggers like this: