Blackboard Help

Verwijzen naar andere websites (NL – ENG)

print

Je kunt een item maken dat verwijst naar inhoud op het internet.
Een maker / eigenaar (Instructor/TA) kan pas een item toevoegen als de [Edit mode is] op [On] staat.

 

 • Klik in het Coursemenu op een “Content-area” of een ander onderdeel van het menu waar het item (content) staat (In ons voorbeeld is dit “Documenten”).

 • Beweeg de muis over “Build Content” en klik dan in de sectie “Create” op [Web Link]

 • Vul bij “Name” de naam voor de verwijzing naar de andere internet-site in.
 • Vul bij “URL” het exacte adres van de website in, bijvoorbeeld ‘http://www.rijksmuseum.nl’
 • Klik eventueel onder “Attachments” op [Browse My Computer] of [ Browse Content Collection]. Kies vervolgens op je computer het bestand dat je beschikbaar wilt stellen.
 • Geef onder “Web Link Options” aan of de site in een nieuw scherm geopend dient te worden, in dat geval klik je [Yes] aan.
 • Geef onder “Standard Options” aan of het item beschikbaar is voor gebruikers, vink [Yes] aan bij “Permit Users to View this Content”. Ook of het aantal keren dat het item geraadpleegd is, bijgehouden moet worden kun je bepalen, vink [Yes] aan bij “Track Number of Views”. Vanaf en tot welke datum en tijd het item voor gebruikers beschikbaar moet zijn.

  Het is raadzaam een verwijzing naar een website in Blackboard te openen in een nieuw browservenster.
  Als er geen nieuw browservenster geopend wordt, kan het zijn dat de website waarnaar verwezen wordt het cursusmenu laat verdwijnen.
  Als je een eindtijd instelt waarop het item beschikbaar is, is het na die eindtijd niet meer voor gebruikers zichtbaar, maar wel voor de Instructors, Teachers, Course Builders, Teaching Assistents.

Tags: , ,

Leave a Reply

%d bloggers like this: