Cursusrollen NL – NL

Cursusrollen bepalen de toegang tot de inhoud en tools in een cursus. Elke gebruiker krijgt een rol voor elke cursus (of organisatie) waaraan hij of zij deelneemt.

Zo kan een gebruiker in een bepaalde cursus een rol als Student hebben en in een andere cursus een rol als Cursusbouwer. Cursusleiders kunnen gebruik maken van deze rollen om een deel van de verantwoordelijkheid voor het beheer van de cursus te delegeren.
Een cursusleider kan via het “Configuratiescherm” van een Cursus/Course gebruikers toevoegen en de rollen aanpassen.

Controleer eerst even of de “Bewerkingsmodus” aan staat.

• Navigeer naar een Course, klik onder “CURSUSBEHEER” op [Configuratiescherm] – Gebruikers en Groepen

Standaard zijn de volgende cursusrollen aanwezig:

• Cursusbouwer: De Cursusbouwer kan inhoud toevoegen aan de cursus.
  • Cursusleider: De Cursusleider heeft de meeste rechten in een cursus. Naast het aanpassen van de inhoud en inrichting van een cursus geeft het ook rechten om o.a. gebruikers toe te voegen aan de cursus, rollen te verdelen onder gebruikers, tools in te stellen en groepen te beheren.
  • Student: De Student heeft toegang tot de cursus en kan alle buttons gebruiken die tot zijn beschikking staan. De Student heeft geen toegang tot het Control Panel.
  • Teacher(‘s Assistent): De docent/Onderwijsassistent kan de meeste aspecten van de cursus beheren, m.u.v. het instellen van gebruikers.
  • Gast: Deze rol geeft beperkt toegang tot de inhoud van een Cursus. De Cursusleider bepaalt welke onderdelen wel/niet beschikbaar zijn binnen een Cursus. De (interactieve) tools en mededelingen zijn niet toegankelijk voor een Gast.

Instellen van de rollen

Hierboven hebben we je verteld naar “Gebruikers en Groepen” te navigeren binnen de Course.
Stel iemand is enrolled met de rol van student, maar dit had TA (Teacher(‘s Assistent)) moeten zijn…

• Zoek de gebruiker

Klik achter diens gebruikersnaam op het chevron-symbool  Er klapt een menu uit, kies hier [Rol van gebruiker in cursus wijzigen]

• Kies nu de gewenste Rol

• en klik op [Verzenden]Hiermee is de rol van de gebruiker aangepast.

Let op: Systeembeheerders kunnen wijzigingen aanbrengen in de rechten die bij een rol horen. Dit geldt ook voor de naamgeving van de rollen. Ook kan de instelling zelf rollen aanmaken en hier rechten aan toekennen.

Tags: