Groepen klaarzetten voor zelfinschrijving

Binnen Blackboard bestaat de mogelijkheid om een groep of een groepsset aan te maken waarbij de studenten zelf kiezen in welke groep ze zichzelf inschrijven.

Hiertoe kun je één groep (single group) aanmaken en de gebruikers zichzelf laten inschrijven (self-enroll)

• Navigeer naar de cursus/organisatie waarin jij Instructor of TA bent en waar je een groep wilt aanmaken.
  • In het [Control Panel] open je het onderdeel [Users and Groups].

• Klik op de link [Groups].
  • Beweeg de muis over [Create] en klik vervolgens op [Self-Enroll] onder de categorie Single Group.

• Plaats de cursor in het tekstveld “Name” en typ de tekst die als naam van de groep moet verschijnen.
  • Plaats de cursor vervolgens in het tekstveld [Description] en typ de tekst die eventueel als beschrijving van de groep moet verschijnen.
  • Met de optie “Group is visible to students” kan je een groep al dan niet beschikbaar maken (toegankelijk voor studenten).
    1. No
    2. Yes
    3. Sign-up Sheet Only

• Vink onder deel “Tool Availability” de gewenste groepsfunctionaliteiten aan:
  • Elke groep kan een groepspagina ter beschikking krijgen met één of meerdere van volgende tools:
  • Blogs
  • Discussion Board
  • File Exchange
  • Journals
  • Tasks
  • Academic Materials
  • Commercial Content Tools
  • Wikis
  • Vink onder “Module Personalization Setting” de optie “Allow Personalization” aan om toe te staan dat gebruikers zelf in beperkte mate hun groeppagina’s aanpassen (banner, kleuren en modules).
  • Onder “Sign-up options” dien je bij “Name of Sign-up Sheet” een naam op te geven voor het inschrijvingsformulier.
  • Plaats de cursor vervolgens in het tekstveld [Sign-up Sheet Instructions] en typ de tekst die eventueel als beschrijving van het inschrijvingsformulier moet verschijnen.

• Naast “Maximum Number of Members” kan je het maximum aantal studenten die mogen inschrijven in een groep opgeven.
  • Via de optie “Show Members” kunnen studenten zien we er reeds ingeschreven zit in een groep alvorens zichzelf in te schrijven.
  • Indien je studenten zichzelf wil laten inschrijven in een groep vanuit de groepspagina kan je de optie “Allow students to sign-up from the groups listing page.” aanvinken.
  • Klik onderaan op de knop [Submit] .

Meerdere groepen (group set) in één keer aanmaken en de gebruikers zichzelf laten inschrijven (self-enroll)

De eerste stappen zijn gelijk aan voorgaande instructie.

• Ga naar jouw Course/Cursus -> [Control Panel] ->[Users and Groups] Klik op de link [Groups].

• Klik op [Self-Enroll] onder de kolom “Group Set”.
  • Geef ook hier weer een [Name] en [Description] in .
  • Met de optie [Group Available] kan je een groep al dan niet beschikbaar maken (toegankelijk voor studenten).
  • Ook hier kun je aangeven welke tools er beschikbaar moeten zijn voor de groep (Zie instructie hierboven)
  • Onder “Sign-up options” geef je en naam in bij [Name of Sign-up Sheet] voor het inschrijvingsformulier.
  • En voer in “Sign-up Sheet Instructions” eventueel een beschrijving van het inschrijvingsformulier in.
  • Naast [Maximum aantal leden] kan je het maximum aantal studenten die mogen inschrijven in een groep opgeven.
  • Via de optie “Show Members” kunnen studenten zien wie er reeds ingeschreven zit in een groep alvorens zichzelf in te schrijven.
  • Indien je studenten zichzelf wil laten inschrijven in een groep vanuit de groepspagina kan je de optie “Allow Students to sign-up from the Groups Area” aanvinken.
  • Onder “Group Set Options”

• Kun je bij “Number of Groups” ingeven hoeveel groepen je wilt aanmaken. Naast de naam van de groep zal dan automatisch een nummer geplaatst worden door Blackboard (de namen van de groepen kunnen eventueel later nog aangepast worden).
  • Klik onderaan op de knop [Submit].

Overige opties

• Bij blogs, journals/Dagboeken en wiki’s is het tevens mogelijk om deze al dan niet te koppelen aan het grade center. Hiervoor dient men in te geven voor hoeveel punten zo een tool moet meetellen.Meer info: Bij het aanmaken van een [group] of [group set] met [self-enroll], kan je bij de optie “Group Available” ook “Sign-up Sheet Only” aanduiden. Met deze optie kunnen studenten zich enkel inschrijven in een groep maar wordt de groep niet toegevoegd aan de groepen waartoe een student toegang heeft. Deze optie dient enkel en alleen om studenten een groep te laten kiezen om bv. een cursus te bestellen of bepaalde dag te kiezen voor een bedrijfsuitstap.

Let op: Men kan uitsluitend studenten toevoegen aan een groep indien deze ingeschreven zijn in de cursus of</ Community .

Klik hier om het werken met groepen in werking te zien.

Groepen toevoegen aan je Course

Nu je een groep hebt gemaakt, wil je deze nog toevoegen aan het Coursemenu. Dat gaat als volgt:

Klik op  linksboven in het Coursemenu.
    Klik op [Tool Link/Toolkoppeling]

• Geef een naam aan het menu-item, klik nu op “Type” [Groups].
  • Vink het vakje “Available for users aan” en klik op [Submit].
    Het door jou aangemaakte item komt onderaan het Coursemenu in beeld, je kunt deze verslepen naar de gewenste plek.

Tags: ,