Handleiding LockDown Browser (Docent)

Voor mensen met een visuele beperking, hier lees je hoe je in de LDB het beeld kan vergroten

De LockDown Browser (LDB) is een speciale webbrowser die tijdens het maken van een Blackboard toets alle andere applicaties afsluit.

De LDB heeft maar één lay-out en is daarom makkelijk herkenbaar voor een surveillant
De LDB wordt lokaal geïnstalleerd op een pc/laptop van de student en heeft een installatietijd van ongeveer 2 min.

De docent maakt een toets in Blackboard (zie handleiding toetsen maken in Blackboard)
De toets kan naar keuze afgenomen worden in Blackboard of in de LDB.

Volg onderstaande stappen op voor de LDB.

1 LockDown Browser aanzetten in de Course waar de toets wordt afgenomen

Ga naar Control Panel -> Customization -> Tool Availability
Zet een vinkje achter de Respondus LockDown Browser

2 Controleer of de LockDown Browser zichtbaar is in het Control Panel

3 Toets klaarzetten

Ga naar de plaats waar de toets komt te staan en klik op [Edit View]
Klik op [Add Test]

Kies een toets uit het venster en klik op [Submit]

Het volgende scherm welke in beeld komt is die waarmee je de test-opties kunt aanpassen.

Vul hier in wat nodig is om de toets te maken zoals je dat wilt.
Dit zijn de standaard Blackboard opties.
Zet ‘Make the link available’ in ieder geval op ‘Yes’.

4 Toets klaarzetten voor de LockDown Browser

Opmerking: Als je deze stap overslaat kan de toets gewoon in een willekeurige Webbrowser worden gemaakt.

Ga naar Control panel -> Course Tools -> Respondus LockDown Browser
Klik op de [V] (Contextmenu) voor de toetsnaam, klik nu op [Modify Settings] bij de Toets die je via de LDB wilt aanbieden.

Vink aan: Require Respondus LockDown Browser for this test

• Vul hier een wachtwoord in: Password to acces exam
  • Het is niet noodzakelijk om een wachtwoord in te geven bij “Password to close browser and exit exam early”.

LDB001

Het wachtwoord zal door de LDB worden versleuteld en in de Blackboard toets worden overgenomen.

Achter de toets staat nu Required wat wil zeggen dat de toets alleen in de LDB gemaakt kan worden.

Op de plaats waar de toets wordt aangeboden aan de student staat achter de toets
‘Requires Respondus LockDown Browser’ zodat de Student weet dat de toets alleen via de LDB gemaakt kan worden.

Now also available (for free through iTunes) the LockDown Browser App for I-Pad.

Zie ook:

Onder de knop met de i zit font-grootte en zoomlevel, hiermee kun je de weergave aanzienlijk vergroten.
Ook via CTRL in combinatie met het scrollwheel bereik je dit.

Tags: , ,