Een Content item ontsluiten in een Course / Community

Je hebt een document in het Content system staan (Institution Content) deze wil je ontsluiten vanuit jouw Course. Hoe doe je dit?

Ga binnen de Course (of Community) naar een inhoudsgebied (Content area), in ons voorbeeld is dit “Documenten”.

• Beweeg de muis over “Build Content”, klik op [Item].

• Geef het Item een logische naam, klik daarna op [Browse Content Collection].

• Beweeg de muis over “Browse

Nu komt het scherm zoals hieronder in beeld.

De meest gangbare locatie om Coursedocumenten op te slaan is “Institution Content”.

• Klik dus op [Institution Content]
  • Klik vervolgens de naam (afkorting) van jouw Academie aan.

De map waarin het onderwijsmateriaal dient te staan is genaamd “OW” klik deze aan.

Usecontent05

Je krijgt nu de inhoud van deze map in beeld.
Vink het vakje aan voor het bestand welke je via jouw Course wenst te ontsluiten.

Usecontent06

• Klik nu op [Submit] en klik daarna nogmaals op [Submit].

Je komt nu terug in het inhoudsgebied waar je het item hebt toegevoegd, standaard staan de nieuwe items onderaan.
Je kunt deze uiteraard naar boven verplaatsen. Het zojuist toegevoegde item komt dan voor de student op de volgende wijze in beeld.

Usecontent07

Deel op bovenstaande wijze géén content uit de “My Content”, jijzelf bent namelijk de enige die deze content mag zien.

Verder kun je dus 1 document plaatsen en deze in meerdere Courses tonen.
Het voordeel is dat je hiermee het bestand slechts op 1 plaats hoeft te vernieuwen indien je een vernieuwde versie van het document hebt.