Starten met het Grade Center

inlineJe hebt eerder een test aangemaakt en studenten hebben de test/toets uitgevoerd.Nu wil je zien wat de resultaten zijn, hiertoe heeft Blackboard het “Grade Center” bedacht.

Let op! Binnen Avans is Blackboard niet het cijferregistratiesysteem.

Allereerst, waar tref je het Grade Center aan?
Scroll neerwaarts naar het “Control Panel

• Klik binnen het Control Panel op [Grade Center]

Klik nu op [Full Grade Center] hierna komt onderstaande schema in beeld.

(De afbeelding is slechts een voorbeeld inhoud kan uiteraard verschillen)

Zodra je meer dan 30 gebruikers hebt binnen jouw Course, stel dan in het “Grade Center” de te tonen rijen anders in. (Klik op [Edit Rows Displayed] zie rechtsonderin de schermafdruk hierboven) Zodra het Grade Center meer dan 50 regels moet tonen kan dit problemen veroorzaken in de werking van het Grade Center. Stel het aantal regels dus op een lager aantal in.

Scroll horizontaal naar de kolom met de naam van jouw test.
Zodra je deze gevonden hebt, zie je aan het uitroepteken-icoon, dat er een bijdrage om aandacht vraagt. (Needs Grading)

Beweeg de muis over de cel met het uitroepteken, nu verschijnt er rechts in deze cel een Chevron-symbool   klik deze aan met de linkermuisknop.
Vervolgens krijg je het hieronder getoonde menu met 3 opties.

De eerste optie “View Grade Details” brengt je naar het volgende scherm:

Je komt binnen op het Attempts scherm, hier zie je wanneer er een poging is gedaan.
Klik je nu op “Manual Override” dan komt het volgende scherm in beeld. Hier kun je handmatig en ander cijfer invoeren dan wat er via jouw test-instellingen automatisch al was berekend. Ook kun je hier feedback naar de gebruiker ingeven, ter toelichting. De tekst welke je in kunt voeren bij “Grading Notes” is uitsluitend voor docenten en zal niet zichtbaar worden voor studenten.
Kan bijvoorbeeld een motivering bevatten waarom je iets handmatig anders beoordeeld.
Feedback to Learner is feedback welke zichtbaar zal zijn voor de student.

• Na het invoeren klik je op [Save].
  • Klik nu op [Return to Grade Center] hiermee kom je weer in het full Grade Center terug.
  • Klik weer op het uitroepteken en bekijk daarna de optie “Exempt Grade” (Vrijgesteld) hiermee sluit je de bijdrage van deze gebruiker uit.

Als laatste heb je hier de optie “Attempt” hier kun je een cijfer ingeven terwijl je het ingeleverde werk van de student in beeld hebt.
    Ook kun je een bijlage toevoegen (Via de paperclip) met daarin jouw feedback. Denk hierbij aan een Word of PDF bestand.
    Klik op Submit en het cijfer is ingevoerd.

Resultaten verbergen voor de student

Binnen in het Grade Center zijn een aantal instellingen die ervoor zorgen dat een student de cijfers niet ziet, om hiervoor te zorgen moet je op een aantal zaken letten.
    1. klik op de chevron boven in de kolom van de toets
    2. klik op “Edit Column Information” in het menu wat je te voorschijn krijgt
    3. Binnen Item 3, is er de optie “Show this Column to Students” kies voor “No“.
    LET OP! Je bent nog niet klaar.
    4.Doe deze zelfde actie bij de kolom “Total“, staat deze namelijk op zichtbaar, dan ziet de student alsnog zijn cijfer, ook als voor jezelf de kolom op hidden staat.

Verborgen Kolommen
    Het kan voorkomen dat een kolom verborgen is, zo ook de Total kolom, wanneer dit zo is ga naar de optie “Manage” en kies hier “Column Organization” en wanneer nodig voer bovenstaande stappen uit.

Misschien was het knopje “Icon Legend” je al opgevallen? Deze bevat de legenda voor de symbolen welke binnen het Grade Center worden gebruikt.

Wil je meer weten over Grading?