Content System – de spelregels

Naamgeving bestandsnamen

Gebruik géén speciale tekens of spaties in bestand of mapnaam.
De kans is zeer groot dat deze de werking van Blackboard verstoren, of simpelweg niet downloadbaar zullen zijn voor studenten.
Lees hier meer…

Rechten

Houd het simpel!

Hoe complexer de mapstructuur hoe groter de kans op fouten.

• My Content
    Deze Contentmap is uitsluitend voor jouw persoonlijke content bestemd.
    Je plaatst hier onder meer de bestanden waarmee je jouw Portfolio opbouwt.
  • Course/Community Content
    Hierin staan de bestanden gekoppeld aan de Course of Community, alleen personen welke toegang hebben tot de Course, hebben rechten op de daaraan corresponderende Course-content map.
    Anderen hebben hiertoe géén toegang.
  • Institution Content
    Afspraak is dat iedereen toegang heeft (Leesrechten) tot de “Institution Content”, denk dus goed na over wat je daar plaatst.
    Geen uitwerkingen van toetsen bijvoorbeeld.

Auteursrechten / Copyright

Bij het plaatsen van Content wordt je geacht na te denken over of je deze content wel zonder meer mag/kan gebruiken.
    Lees hier meer….

Waar zet je welke documenten?

Gebruik je in meerdere Courses/Communities eenzelfde bestand, plaats deze dan centraal in de Institution Content en link daarnaartoe.
    Je hoeft vervolgens maar op 1 plaats jouw document aan te passen om overal de nieuwe versie te ontsluiten.