Blackboard Help

Student view (De course bekijken als een student.)

print

Wanneer je de “eigenaar”/leider bent van een Course/Community/Projectkantoor, heb je meer rechten dan een student.Wil je zien hoe jouw omgeving zich aan de student presenteert, dan is dit de manier om dat te bekijken.

Je kunt zelfs een document inleveren via Ephorus, om te zien hoe dat werkt.
Klik in Blackboard op het tabblad Courses.
Kies onder Course List de Course welke je als student wenst te bekijken.
Nadat je de Course hebt aangeklikt, zie je bovenin jouw Course een soort oog-icoon met 2 pijltjes.

Klik op het [student-view icoon] (Oog met 2 pijltjes)
Nu komt er een oranje balk in beeld. (Entering Student Preview) Gevolgd door….

Je bevind je nu in de student weergave, je ziet dat het Coursemenu direct is veranderd, het Control Panel/Configuratiescherm is verdwenen.
Je ziet nu (anders dan bij Edit mode on/off) echt alles zoals een student het ziet.

Je kunt nu bijvoorbeeld eens kijken of die inleverlink voor Ephorus het voor de studenten ook werkelijk doet en of tests ook voor de student wel degelijk beschikbaar staan.

LET OP!! Indien je een document inlevert, weegt deze dus mee bij andere personen in de “plagiaatscan”, ga hier dus bedachtzaam mee om.

Kortom een krachtige tool waarmee je kunt ervaren hoe jouw Course in de studentbeleving werkt.

Zodra je klaar bent met rondkijken als student, klik je bovenin jouw Course (binnen de gele balk) op [Exit Preview]
Nu komt er de melding dat je de “Student Preview” verlaat, laat de voorgedefinieerde keuze aangevinkt staan, zodoende worden de tijdelijke instellingen van jouw namaakstudent login weer netjes verwijderd.

Je verlaat hiermee de studentenweergave.


Klik op [Continue]
Je kijkt nu weer met jouw eigen instellingen naar de Course.

Als je kiest voor “keep the preview data” en je keert later terug naar dezelfde Course dan kun je zien dat deze nog “preview user data” bevat aan het groene bolletje in het Sudent Preview icoon  Let wel op dat wanneer je ervoor kiest om de gegevens te bewaren de preview user (bv. pjmdonge_previewuser) zichtbaar blijft in de user lists. Dit kan verwarrend zijn bijvoorbeeld bij enrollen. Wil je niet dat de preview user zichtbaar blijft, verwijder dan alle data via de 1e optie, wanneer je de studentview verlaat.

Tags: , ,

Leave a Reply

%d bloggers like this: