Het nakijken van ingeleverde opdrachten (ABI)

Onderstaande instructie is afkomstig van de eLCO van ABI, de werkwijze kan dus verschillen t.o.v. die van jouw academie.

Het nakijken van ingeleverde opdrachten

Inhoudsopgave

1. Het gebruik van het Grade Center
2. Het nakijken
2. Uitleg venster

Het nakijken van documenten e/o opdrachten via Blackboard gaat via het Grade Center.

Als je het Grade Center niet ziet? Mail dan even naar mij, dan geef ik je voldoende rechten om het Grade Center te gebruiken.
phm.donders-vandenbroek@avans.nl eLCO ABI

Een student kan bij een Assignment meerdere documenten inleveren en de student kan ook meerdere keren inleveren. Het gaat bij de vier Assignments erom dat de student bepaalde documenten/opdrachten bij een bepaalde Assignment inlevert.

Het gebruik van het Grade Center

• Open het portaal waar de studenten de opdrachten ingeleverd hebben.
Bijv. “ABI-portaal B1B2-1415”
• Klik op de optie [Grade Center] en vervolgens op je [eigen naam]. Staat je naam er niet bij? Mail me dan met de volgende gegevens: welke studenten jij onder je hoede hebt en welke Assignment je moet nakijken.

abi-nakijken01

• Dit is een voorbeeld. Voor iedere stagedocent wordt een speciale [Smart View] gemaakt.

abi-nakijken02

• Dit is een voorbeeld. Je eigen studenten worden in de rijen weergegeven. In de kolommen worden jouw Assignments getoond die je moet nakijken.
• Op het moment dat een student een document heeft ingeleverd verschijnt een icoontje in de cel.

abi-nakijken03

• Uitleg van de icoontjes. [Needs Grading] of [Completed] of [Attempt in Progress] zijn de meest voorkomende icoontjes.

Het nakijken

• Klik op de [Chevron] naast de ingeleverde opdracht van de student.

abi-nakijken04

• Klik op de optie [Attempt datum]. De ingeleverde opdracht wordt getoond.

abi-nakijken05

Uitleg venster

• Bij de naam zie je twee chevrons, naar links en naar rechts. Hiermee kun je naar de vorige of volgende student scrollen.
• Boven in het document zie je de knop [Comment]. Als je die activeert dan krijg je enkele tools om in het document van commentaar te voorzien. Dit is voor de student later ook zichtbaar.
• Rechts in het scherm staan de Assignment details.
• Bij [Attempt] geef je een cijfer
• Bij [Submission] zie je de documenten die bij deze inleveractie zijn ingeleverd. Klik op het op de [naam van het document] om het document in het linker scherm te openen en om die na te kunnen kijken.

abi-nakijken06

• Klik je op het pijltje dan krijg je een venster met de vraag of je het document wilt openen of opslaan.
• Mijn advies om dit niet te doen. Het beste is om binnen Blackboard de opdrachten na te kijken. De zogenaamde rode potloodje is nu een digitaal potloodje geworden. De studenten zien op deze manier ook jouw op- en aanmerkingen. Levert de student later een herkansing in, dan kun je altijd terug lezen wat jouw aantekeningen zijn geweest voor die student.

Succes
Elly Donders