Meerdere gebruikers in een groep inschieten

Als je een groep hebt gemaakt, wil je soms naderhand meerdere gebruikers in één keer inschrijven in jouw groep.
Hieronder de uitleg hoe je dat kunt doen.
Allereerst ga je binnen jouw Course naar het Control panel.

Klik nu op [Users and Groups]

Klik op [Batch add users to Group]

Je krijgt meteen de uitleg van Blackboard in beeld:

Use this functionality to add users to groups within this course.
File format:
For the batch process to work, the file must have one record on each line of the file. Each record must be in the following field order:
Username,Groupname
Each field entry within the record should be separated from the next by a special character, called the delimiter. For this Batch proces to work you must use a comma as delimiter.

Note: Instead of a username you can also use a student’s student ID in the file for this batch process.

Het komt er dus op neer dat je een csv bestand (tekstbestand vanuit notepad) kunt inlezen met 2 kolommen, Username,Groupname, waar je i.p.v. Username ook het studentnummer kunt ingeven.
Daaronder tref je het kopje New Groups aan, alwaar je kunt aangeven of Blackboard bij onbekende groepnamen, nieuwe groepen binnen de Course dient aan te maken, of niet.

Klik daarna op [Submit] en de gebruikers worden ingeschoten in de gewenste groepen.

Tags: